velo-triangle

Правила перетину кордону України 2024: скільки можна брати з собою паучів

18+ Цей продукт містить нікотин і викликає залежність. Тільки для повнолітніх осіб, які споживають нікотин.   

Поки авіасполучення закрито, багато українців зараз перетинають кордон автобусами, потягом чи власним транспортом через Європейські країни. Вони їдуть до близьких, у волонтерських справах чи на відпочинок. Коли мова йде про перетин кордону України, то усім повнолітнім споживачам нікотинової продукції важливо знати, скільки можна провозити із собою паучів VELO.  

 

Загальні правила перетину кордону  

Коли збираєшся у подорожі, береш рюкзак чи валізу, будь готовий (-ва) до того, що на будь-якому пункті перетину кордону тобі потрібно буде показати вміст свого багажу. Як підготуватися до перевірок? Ось актуальна інформація: 

Документи 

Для перетину тобі обов’язково знадобиться закордонний біометричний паспорт. Важливо переконатися, що термін дії закордонного паспорта спливає не раніше ніж через пів року. Для деяких країн (наприклад, Болгарія) потрібно не менше 9 місяців.  

Тривалість перетину 

Час, за який можна перетнути кордон, залежить від пункту пропуску та способу перетину. Найшвидший спосіб — це потяги, тому що черг на цьому транспорті не буває. Усього існує 4 напрямки міжнародних сполучень*: 

  • У Польщу: Київ – Варшава, Київ – Перемишль, Київ – Хелм. 
  • У Словаччину: Мукачево – Кошице. 
  • В Угорщину, Австрію: Київ – Будапешт, Київ – Відень.  
  • В Молдову: Київ – Кишинів. 

*Інформація актуальна станом на кінець 2023 р. 

Якщо їхати до Європи автівкою чи автобусом, то простояти на кордоні можна від 3 годин до декількох діб. Щоб дізнатися, за скільки можна перетнути кордон, один зі способів, це запитати про актуальні черги у групі на Facebook «Черги на кордоні з Україною». 

Пункти перетину кордону на Заході України 

  • Українсько-польський кордон: 17 пунктів пропуску, з них 8 автомобільних («Рава-Руська», «Шегині», «Ягодин» тощо); 6 залізничних і 3 пункти контролю. 
  • Українсько-Словацький кордон: 6 пунктів пропуску, з них 2 автомобільних («Малий Березний», «Ужгород»); 2 залізничних; 1 пішохідний і 1 пункт контролю. 
  • Українсько-Угорський кордон: 8 пунктів пропуску, з них 5 автомобільних («Дзвінкове», «Косино», «Чоп» тощо); 2 залізничних і 1 пункт контролю. 
  • Українсько-Румунський кордон: 11 пунктів пропуску, з них 3 автомобільних («Дякове», «Солотвино», «Порубне»); 3 річкових; 4 залізничних і 1 морський. 
  • Українсько-Молдовський кордон: 57 пунктів пропуску, з них 41 автомобільних («Подвір’ївка», «Вашківці», «Сокіряни» тощо), 8 залізничних, 2 поромних, 3 річкових та 3 пункти контролю. 

Проблеми в перетині автомобілем 

Будь-який пункт перетину кордону автомобілем не дозволяє переходити кордон пішки, тільки на авто. Тому пішоходи можуть часто підсаджуватися до водіїв авто. При перетині машиною обов’язково потрібно мати з собою водійські права, документи на автівку, страховку та Зелену карту.  

Варто бути готовим (-ою) до того, що черги на автомобільному кордоні завжди довгі. Тому важливо запастися їжею та водою. Також треба врахувати час, щоб не запізнитися, наприклад, на літак чи потяг. Краще виїжджати з запасом — за 1-2 дні. 

 

Що не можна перевозити через кордон? 

  • Будь-яку зброю чи вибухові речовини. 
  • Препарати з наркотичними властивостями. 
  • М’ясні та молочні продукти. 
  • Саджанці, рослини, насіння. 
  • Рибу можна в кількості до 20 кг на людину. 
  • Міцний алкоголь — до 1 л на людину. 
  • Пиво — до 16 л на людину. 
  • Сигарети: не більше двох закритих та двох відкритих пачок. 
що не можна перевозити закордон

Оскільки правила перетину кордону України в 2024 році для повнолітніх осіб не передбачають перевезення великої кількості сигарет, то тут можна звернути увагу на нікотинові паучі VELO. Вони не містять у своєму складі тютюну, тому не підпадають під ці суворі митні обмеження. 

Паучі — зручний продукт для подорожі. Одна банка VELO містить 20 подушечок. Їх можна легко брати з собою у подорож за кордон, а також вживати у будь-якому громадському місці. Все завдяки тому, що вони не виділяють диму*, попелу* та неприємного запаху**. Тому подушечки можна використовувати навіть в черзі на кордоні в авто чи поїзді. 

нікотинові паучі

На цей продукт немає прописаних правил за кількістю перевезення, тому потрібно орієнтуватися на загальну вартість невживаних речей, які можна перевозити без декларування. Для дорослих осіб вартість невживаних речей, які не підлягають обкладенню митом, не повинна перевищувати 300 євро. 

Як бачиш, з великим навантаженням на сухопутні кордони, обов’язково потрібно планувати поїздку завчасно та враховувати час затримки. Особливо це стосується, якщо ти запланував (-ла) рейс з одної з європейських країн. До речі, VELO також можна брати у ручну поклажу у літак та використовувати його прямо під час польоту***. 

З правилами розібрались, тепер залишилося дізнатися, як купити VELO для наступної подорожі. 

 

Де придбати паучі VELO

Щоб купити потрібний запас паучів для подорожі, це можна зробити прямо тут онлайн. Наш офіційний сайт VELO пропонує на вибір 10 смаків паучів за актуальною ціною. Обирай той, який припав до душі та замовляй подушечки з безкоштовною доставкою по Україні 

А якщо ти вирушаєш у подорож на машині, то можеш придбати паучі по дорозі до пункту перетину кордону. Шукай на мапі точки продажу продукції VELO на АЗК, у супермаркетах чи у фірмових просторах бренду gloTM****. 

вело

* Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність. 

** Мається на увазі без смол, похідних від тютюну. Цей продукт не виключає усіх ризиків, містить нікотин, що викликає залежність. 

*** Якщо немає обмежень, встановлених перевізником. 

**** gloTM призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН