velo-triangle

Від витоків до сьогодення: як змінювалася культура споживання нікотину

Ні для кого не секрет, що основним способом отримання нікотину завжди був тютюн. Споживати його почали ще до нашої ери — приблизно за 1000 років індіанці вже використовували тютюнове листя для жування і куріння. Із знайдених фрагментів давньої кераміки стає зрозуміло, що куріння було поширене і серед народів Майя: вони зображені з сигарами. А відома «трубка миру» індіанців, яка наповнювалася сумішшю тютюну і трав на честь закінчення війни, і зовсім стала культурним символом.

Тютюнова продукція пройшла великий еволюційний шлях, перш ніж прийняти сучасний і знайомий нам вигляд. Зараз отримувати нікотин можна без споживання тютюнового листя, наприклад, за допомогою паучів VELO, які не містять тютюну зовсім. Але давайте дізнаємося, як людство отримувало нікотинову стимуляцію раніше і як розвивалася промисловість за століття існування.

Трохи історії

Як уже згадувалося, спочатку тютюн застосовувався виключно у вигляді листя. Але варіації його споживання обмежувалися тільки фантазією. Тютюн жували і сухим, і вологим, закручували в сигари, подрібнювали для трубок, курили в вигляді кальянів, у свій час модним був нюхальний варіант.

З європейців першим із тютюном познайомився Христофор Колумб. Правда, варто сказати, що знайомство це вийшло досить посереднім: він не зрозумів призначення подарованої тубільцями зв'язки листя і просто викинув її за борт. Втім, його команда виявилася більш зацікавленою. Через кілька років Родріго де Хереса, що працював на судні Колумба, інквізиція засудила до ув'язнення. Сталося страшне — моряк був одержимий демонами, адже у нього з рота йшов дим! :)

Як розумієте, Родріго був одним із перших курців у Європі, чим наробив чимало шуму. Але поступово тютюн став поширюватися. Його почали вирощувати на острові Санто-Домінго, потім у Бразилії і у Франції.

У XVI столітті тютюн активно рекламувався як ліки. Курити його стало не тільки модно, а й «корисно», адже численні листівки пропагували його в якості порятунку від головного і зубного болю, кольок, істерії. Призначати тютюн стали навіть лікарі. До виявлення його «шкідливих» властивостей пройде майже століття.

XVII століття подарувало світові першу тютюнову фабрику. Сигари стали дуже поширені. Бідні верстви населення підбирали їх залишки на вулицях, подрібнювали та загортали в тонкий папір, щоб після знову продати. Це був перший прототип сучасних сигарет.

Самі ж сигарети почали виготовляти куди пізніше — у другій половині XIX століття, вже після того, як два вчених із Німеччини виділили чистий нікотин із тютюнового листя. Сучасного вигляду сигарети набули на початку XX століття і з тих пір вважалися найпрогресивнішим способом отримання нікотинової стимуляції.

Серед споживачів тютюну є безліч відомих історичних особистостей. Наприклад, персонаж Артура Конан Дойля — Шерлок Холмс — був великим шанувальником трубки, так само як і відомий мультиплікаційний моряк Папай. З реальних особистостей конкуренцію їм складали Вінсент Ван Гог, Альберт Ейнштейн і Йосип Сталін, які теж віддавали перевагу такому способу отримання нікотину.

До любителів сигар відносилися Зигмунд Фрейд, Уїнстон Черчиль, король Великобританії Едвард сьомий, Джон Кеннеді, Марк Твен.

XXI століття – прогрес технологій і час інновацій

21 століття ознаменувалося технічним прогресом, який не міг не внести зміни в тютюнову індустрію. Нове покоління повнолітніх споживачів усе більше віддає перевагу нікотиновим продуктам без тютюну.

До таких відносяться, наприклад, електронні сигарети, також відомі як «вейпи». Принцип їх роботи полягає у випаровуванні нікотиновмісної ароматизованої рідини. Під час сеансу утворюється велика кількість пари, схожої на кальянний дим. Такий спосіб нікотинового насичення має велику кількість споживачів, але підпадає під масу обмежень, зокрема заборону на куріння в громадських місцях. Також існує ризик для здоров’я споживачів через численні підробки рідини з небезпечним хімічним складом.

Найбільш прогресивним винаходом є нікотинові паучі без тютюну. На відміну від інших видів продукції, ці довгасті подушечки не містять ні тютюну, ні рідини, що випаровується. Їх використання не передбачає процесу горіння і всіх супутніх йому «побічних ефектів»: попелу, диму, неприємного запаху на одязі та руках, створення дискомфорту для людей навколо.

Що ж таке нікотинові паучі?

VELO – альтернативний нікотин для сучасного покоління

Нікотинові паучі VELO прийшли до нас зі Швеції. Практичні паучі зі скандинавським характером швидко привертають увагу сучасної публіки. Вони дозволяють не шукати компроміс між нікотиновим насиченням і активним способом життя, а органічно вписуються у повсякденні будні повнолітніх споживачів нікотину.

  • Для використання VELO не потрібно шукати спеціальні місця для куріння. Сеанс можна проводити скрізь: у громадських місцях, салоні літака, вагоні поїзда, на важливій нараді або під час концерту улюбленої музичної групи.
  • Паучі VELO розміщуються між верхньою губою і яснами — насичення відбувається через всмоктування у кров. Руки при цьому залишаються вільними і споживач може не відволікатися від важливих справ, чи то водіння авто, чи створення художнього шедевра.
  • Оскільки продукт не продукує диму, попелу і запаху — він не доставляє ніякого дискомфорту людям навколо. Використовувати VELO можна в компанії друзів, які не курять. Невеликий пауч практично непомітний під час сеансу — більшість людей навіть не здогадуються, що в даний момент ви отримуєте нікотин.
  • Відсутність тютюну = відсутність барвників. VELO ніяк не впливає на вашу посмішку.

 

На українському ринку паучі VELO представлені кількома смаками: солодка, морозна і крижана м'ята, ягоди і тропічні фрукти. Повнолітні споживачі нікотину легко підбирають необхідний смак і міцність продукту, яка варіюється від 4 до 11 мг нікотину. Міцність позначається певною кількістю крапок (dots) на упаковці — від 1 до 4.

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН