velo-triangle

Правила зимового роуд-тріпу Україною

Українцям неабияк пощастило, адже в нашій країні є купа прекрасних місць, які з кожною порою року тільки набувають унікальності та шарму. Окремо удача усміхнулась автолюбителям, адже зимовий роуд-тріп має купу своїх переваг і лише три недоліки. Звісно, ми маємо на увазі мороз, сніг та ожеледицю, які псують враження від мандрівки. Утім, якщо гарно підготуватися — то ніщо не стане на заваді запланованим пригодам. 

 

Ми підготували кілька варіантів для автомандрівки Україною та зібрали найкорисніші поради, які допоможуть зробити подорож комфортною та безпечною. І пам’ятай, куди б не повела дорога, ти завжди зможеш узяти з собою VELO і скористатись паучами там, де зручно. 

 

Підготовка машини 

 

Звісно ж, перше і головне правило для мандрівок у холодну пору — це зимова гума. Аби її замінити, не варто чекати першого снігу. Навпаки — краще діяти на випередження і вже з середини листопада «перевзутися». Так можна уникнути зайвої небезпеки як для себе, так і для інших учасників дорожнього руху. 

 

Якщо там, куди ти хочеш поїхати, прогнозують погіршення погоди чи ожеледицю, то не завадить запастися ланцюгами для кращого зчеплення з дорогою. Не обов’язково одразу ж одягати їх на колеса — можна просто покласти в багажник про всяк випадок. 

 Velo – road

Далі — омивач скла, який одразу ж варто замінити на морозостійкий. Крім того, не завадить перевірити, чи справна вся електроніка в машині — як працюють фари ближнього і дальнього освітлення, габарити і протитуманне світло. Це все обов’язково знадобиться під час зимової мандрівки. 

 

Як і повний бак пального. Взимку пальне допоможе не тільки проїхати якомога далі, а й зігрітися усім пасажирам. 

 

Збираємо речі 

 

До звичної «запаски», аптечки та інструментів у багажник потрібно додати ще кілька важливих речей: 

 

— ланцюги та морозостійкий омивач, про які ми писали вище; 

— щітки та інструменти, аби в разі чого очистити машину від снігу; 

— «прикурювач», аби запустити акумулятор у будь-якій ситуації; 

— невеличкі ковдри, а також термос із гарячим чаєм або кавою, який допоможе зігрітися в дорозі. 

 

Основні правила 

 

Головне правило зимових подорожей — дотримуйся дистанції. Дороги взимку мають гірше щеплення, ніж в інші пори року. Тому це правило стосується безпеки всіх учасників дорожнього руху, як пішоходів, так і водіїв. Також краще утриматися від обгону автомобілів в одній смузі з тобою. Загалом, основне правило зимових поїздок знайоме всім з дитинства: поволі їдеш — далі доїдеш. 

 

Куди поїхати 

 

По-перше, звісно ж, це Карпати. Українські гори прекрасні в будь-яку погоду, а взимку пейзажі перетворюються на казкові краєвиди. Популярність Карпат означає, що дороги в горах регулярно ремонтують і прибирають від снігу, тому єдине, про що тобі варто перейматися — це де зупинитися для відпочинку. 

Velo–mountains 

Другий маршрут веде у протилежному напрямку — на Херсонщину. Там є курорт Залізний Порт, який влітку приваблює поціновувачів Чорного моря, а взимку — шанувальників гейзерів та гарячих джерел, в яких можна зігрітися навіть у найхолоднішу погоду. Крім того, дорогою до Залізного Порту можна відвідати виноробню — і запастися місцевим глінтвейном. 

 

А от для всіх, хто хоче справді помандрувати і побачити якомога більше за одну подорож, ми зібрали третій маршрут, що складається з трьох цікавих локацій. 

Velo-winter 

По-перше, це Кам’янець-Подільський на Хмельниччині, де ти зможеш побачити зимову фортецю. По-друге, тернопільські Заліщики, де на тебе чекає місто, з усіх боків оточене водою. Взимку, коли з дерев опало листя, краєвиди там просто неймовірні. Закінчується маршрут у Чернівцях, невеличкому місті в центрі Буковини. Впевнені, ти немало чув про Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, який часто називають найгарнішим в Україні. 

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН