velo-triangle

Я втомлююсь від постійних Zoom-колів. Що робити?

Десятки очей дивляться на тебе з екрана, ти втомлений, але маєш приймати важливі рішення. До того ж, варто робити все швидко, адже на черзі ще кілька Zoom-колів. Знайомо, правда? Такий розклад став звичною справою за час пандемії. І якщо починалося все добре, адже можна залишатися вдома, а наради проводити просто зі спальні, то зараз усе це неабияк виснажує.  

 

Учені навіть вигадали для такого почуття новий термін — Zoom fatigue, або ж «утома від Zoom». Це поняття стосується всіх видів відеоконференцій, які так несподівано стали звичною частиною нашого життя. Та, як і з будь-яким стресом, з утомою від Zoom можна боротися.  

 

Користувачі VELO принаймні можуть не хвилюватись, якщо кол затягнеться, бо не потребують перерви на перекур, у разі потреби насичення нікотином і можуть споживати паучі беспосередньо перед монітором комп’ютера. А як упоратися з іншими недоліками нескінченних відеоконференцій, розповідаємо у цьому матеріалі.  

 

Допоможи очам відпочити

Глядачів по той бік екрану багато — а ти один. Учені Стенфордського університету кажуть, що твої відчуття під час Zoom-колу нагадують відчуття оратора на сцені: увага прикута до однієї особи, всі від тебе чогось очікують, а ти маєш постійно дивитись у камеру. Це ще той стрес.  

Такого зорового контакту немає навіть під час звичайних робочих зустрічей. Людина може відвернутися від співрозмовника, записати щось у нотатник чи просто відволіктись на якусь деталь. І це нормально. Це допомагає організму відпочити. Тому під час відеоконференцій роби так само — відволікайся на пару секунд.  

Можеш записувати якісь найважливіші поради, або ще краще — постав біля монітора вазон з рослиною, так ти ще й даси очам відпочити пару секунд.  

 

Більше руху 

Спілкуючись наживо або телефоном, ми жестикулюємо, ходимо, змінюємо позу. Одним словом, відчуваємо звичну свободу рухів. Натомість відеоконференції обмежують нас у цьому. Ми маємо враховувати можливості камери та не виходити за межі свого невеличкого квадрата на екрані. Все це неодмінно ставить організм у неприємне становище, та з ним так само можна боротися.   

Один із найлегших способів  — відсунути камеру трохи далі від себе. Так ти отримаєш більше простору, аби поводитися природно. Ще можеш користуватися портативними навушниками з мікрофоном, виставити потрібний кут огляду — і от ти вже можеш не тільки сидіти за столом, а й стояти, жестикулювати і навіть малювати щось на дошці, як зазвичай це відбувається в офісі під час брейнштормів.  

 

Вимикай камеру і мікрофон (але залишайся на колі!) 

Під час відеоконференцій ти постійно бачиш і своє обличчя поряд з усіма іншими. Це відволікає і взагалі виглядає дуже неприродно. Уяви, якби хтось постійно ходив за тобою із дзеркалом. Це «дзеркало» змушує людей критично до себе ставитись і встановлює перед ними численні обмеження.  

Аби уникнути обмежень стенфордські вчені радять вимикати камеру і мікрофон, давати свободу собі і своїм діям, а повертатися до розмови тільки тоді, коли настане твоя черга говорити. Втім, попередь колег перед тим, як вимкнути камеру, аби уникнути зайвих образ. А ще краще — розкажи їм про цей лайфхак, і тоді всі зможуть почуватися природно і не напружуватися під час Zoom-колів.  

 

Постійні коли у Zoom, використовуй VELO

Рухайся  

Не можна постійно сидіти на одному місці. Ба більше, дослідження доводять, що рух покращує продуктивність під час робочих зібрань. Тому, якщо маєш можливість, вимкни камеру і мікрофон, залишайся в чаті — але дай собі трішечки фізичних навантажень. Це не завадить тобі слухати і бути учасником конференції. 

Крім того, можна одразу домовитися з колегами про мініперерви, аби вся команда могла відпочити від колу хоча би пару хвилин, аби повернути себе у тонус.  

 

Уникай багатозадачності 

Науковці Гарвардської школи бізнесу стверджують, що багатозадачність знижує нашу продуктивність, тому найкращий варіант — сфокусуватися і вирішувати щось одне. Вдома надто багато факторів, що відволікають, намагайся від них абстрагуватися. 

Кол почався, а тому просто зараз краще відкласти вбік телефон і закрити всі зайві вкладки і месенджери. Максимальна концентрація під час конференції дозволить не тільки постійно залишатися в темі, а й допоможе уникнути перевантажень і не розсіювати увагу.  

 

Продумай конференцію наперед 

Щоб уникнути втоми від Zoom, мінімізуй її! Склади список тем для обговорення наперед, подумай, хто з колег необхідний на зустрічі, а хто може її пропустити. Все має проходити чітко, швидко і ефективно.  

Піди далі й проаналізуй, чи дійсно питання потребує дзвінка: можливо, ефективніше  замінити його листуванням або розмовою у чаті. Так з робочими завданнями можливо буде впоратися швидше і приділити заощаджений час собі.  

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН