velo-triangle

Воркейшн: що це таке і як відпочивати без шкоди для роботи?

Хочеш гайнути на відпочинок, але робота не відпускає? Воркейшн — точно твій варіант. Це вид відпочинку, який дозволить приділити час і собі, і роботі. Ба більше: завдяки воркейшну ти можеш легко втекти з офісу, та навіть із міста — і для цього не доведеться брати відпустку.  

Цікаво? Тоді зараз детально розкажемо, що таке воркейшн і як організувати собі відпочинок, не випадаючи з робочого процесу. Особливо зважаючи на те, що з паучами VELO* ти можеш не відволікатись на традиційний процес споживання нікотину під час роботи або відпочинку, адже їх можна споживати будь-де. Тому залишилось хіба навчитися працювати з будь-якої точки планети.  

 

Що таке воркейшн?  

Це зовсім не новий формат відпочинку. В Європі та Америці він був популярний уже досить давно. Звісно, до нього могли звернутися лише фрилансери або люди, яким для роботи потрібен тільки ноутбук. Вони їхали в інше місто, працювали вдень, а ввечері гуляли та відпочивали.  

Ще у 2012 році великі світові компанії практикували відпочинок на межі роботи й подорожей. Щоправда, організовано це було трохи інакше. Команду відправляли в інше місто чи країну, і там співробітники могли працювати і веселитися. Такий своєрідний вид тімбілдингу.  

Після того, як у світ прийшла пандемія коронавірусу, більше людей почали працювати дистанційно. Отже, у них з’явилася можливість спробувати воркейшн — і формат знову набув популярності.  

Velo – workation

Головні його правила дуже прості. По-перше, не можна забувати про роботу, адже якщо просто відкласти всі справи і постійно гуляти — то отримаєш відпустку. Втім, постійно працювати також не можна. Якщо ти працюєш увесь день, а потім просто сидиш вдома — це називається віддалена робота. Тому для вдалого воркейшну потрібно знайти ідеальний баланс.  

  

Основні правила  

Ідея такого відпочинку — змінити картинку, але зробити це без шкоди для робочого процесу. Відпочивальникам радять вирушати в інше місто чи навіть країну — і там облаштовувати тимчасове робоче місце.  

Наприклад, в Україні ти легко можеш поїхати працювати в Карпати. Чи, може, мрія твого життя — працювати під шум морських хвиль? Ну то мерщій бронюй квитки до Чорного чи Азовського морів. Головне, аби там був wi-fi і відпочинок не заважав роботі.  

Взагалі, багато людей, які практикують воркейшн, кажуть, що працювати, коли все довкола спонукає до відпочинку — важко. Утім, варто навчитися правильно розподіляти свій час.  

Наприклад, восени та взимку ввечері в Карпатах темно і холодно, тому краще приділити ранок прогулянкам, а після них — сісти за роботу і закривати робочі питання.  

Взагалі, не обов’язково поєднувати все 50 % на 50 % і половину дня відпочивати, а другу — працювати. Ти можеш відпрацьовувати і повний робочий день, а після нього віддаватися відпочинку. Все залежить від графіка і твоїх домовленостей із керівництвом.  

Крім того, немає жодних обмежень щодо тривалості воркейшну. Це може бути як кілька днів, так і кілька тижнів чи місяців. Головне — поїхати якомога далі від дому та офісу, туди, де можливо набратися нових емоцій та перезавантажитися.  

 

Як організувати воркейшн?  

По-перше, обери, куди хочеш поїхати. Подумай, де і як саме ти зможеш комфортно працювати. Подбай, аби в тебе була можливість під’єднатися до wi-fi або виконати інші умови, потрібні для роботи.  

VELO–trip

По-друге, адаптуй свій графік. Можливо, ти вирушиш у країну з іншим часовим поясом чи хочеш увесь день приділяти подорожам, а вечір — роботі. Про це варто попередити колег та керівництво, аби відпочинок не заважав твоєму робочому процесу.  

По-третє, склади план подорожі. В ідеалі — розпиши всі робочі завдання на час воркейшну і всі цілі для відпочинку й подорожей, аби все встигнути і нічого не забути.  

Якщо три попередні пункти виконано, то все, що тобі лишається — це обрати напрям, забронювати квитки і отримати новий досвід роботи на межі з відпочинком і подорожами.  

 

* Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними і викликають звикання

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН