Челендж прийнято: як не відступатися від власних планів

18+ Цей продукт містить нікотин і викликає залежність. Тільки для повнолітніх осіб, які споживають нікотин.

Ми часто даємо собі обіцянки, та не завжди їх виконуємо. На заваді стають брак часу, лінощі, справи, що заважають сконцентруватися на меті. Відомий техноблогер Tekso та бренд нікотинових паучів VELO вирішили показати, як доводити справи до кінця. Ідея перетворилася на челендж «7 днів із VELO». 

 

7 днів із VELO 

Мета Tekso у рамках челенджу — знімати по 1 відеоролику щодня впродовж тижня. Усі 7 днів головного героя супроводжувала редакція bit.ua. Дізнаймося, як він упорався та що йому допомогло. 

  

День 1 

Усе почалось, коли Tekso дізнався про американського YouTube-блогера та кінорежисера Кейсі Найстата, який знімав відео кожного дня. Відтоді хлопця не полишала думка спробувати й собі подібну авантюру.  

Та його зупиняв страх, що він не впорається: не вистачить часу або бажання. Взимку, як це буває з кожним, додалися брак мотивації та хандра. Та що ж робити, аби довести справу до кінця? 

«Перше — мотивація. Я передивився кілька роликів Кейсі, накинув ідей, про що міг би знімати, розписав структуру монтажу», — ділиться порадою головний герой. Секрет № 2 — приділити більше уваги тайм-менеджменту. Tekso заздалегідь виділив час упродовж дня, коли міг би працювати над роликами. Зі щільним графіком блогера це досить складно. «Я виписав усі свої справи на тиждень і постарався їх оптимізувати. Розподілив їх на важливі та другорядні, виокремив ті, що можу делегувати, та ті, що потребують мого обов’язкового втручання». 

 

Blogger Tekso enjoys music

 

Також Tekso не витрачав час на традиційне споживання нікотину, натомість використовував нікотинові паучі VELO. Він розміщував пауч  між верхньою губою та яснами збоку і продовжував займатися своїми справами.  

«Я вже спробував чи не всі смаки: тропічні фрукти, лісові ягоди, журавлину, ментол. Найбільш незвичайний, напевно, Ice Cool Strong зі смаком перцевої м'яти. Але мій улюблений — ментоловий X-Freeze Ultra. І класно, що кожен продукт VELO* має свою міцність, тож усі можуть підібрати ідеальний для себе варіант». 

* Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність.  

Якщо ти раніше не використовував паучі VELO, ми рекомендуємо починати з мінімальної міцності (двох крапок) і за потреби вибирати міцніші паучі згодом. Більше про продукт та бренд VELO можна дізнатись на сайті go-velo.com.ua. 

  

День 2 

Tekso хотів не просто знімати відео 7 днів поспіль, ролики мали викликати емоцію, передавати настрій блогера. Саме тому другого дня Tekso пішов знімати на вулиці Києва. Ритм мегаполісу та енергія мешканців заряджають на створення нового контенту. 

«Моє улюблене місце в Києві — вулиця Рейтарська, — говорить він. — Це неймовірно красивий Київ. Той Київ, який можна пізнати, тільки проживши тут деякий час, його серце. Тут найкрасивіші будівлі та найцікавіші заклади». 

Tekso зізнався редакції bit.ua, що саме на Рейтарській його можна зустріти найчастіше, адже вулиця надихає на створення креативних проєктів та зйомок.  

  

День 3  

Чи знайома тобі ситуація, коли доводиться відкладати реалізацію мрії через буденні справи, роботу, щоденні обов'язки? Наш герой теж із цим зіткнувся.  

«Я давно виношував ідею челенджу, та постійно знаходив відмовки: почну з нового місяця, закінчу проєкт та почну, повернуся з відпустки та зніму перше відео… Панацея від будь-яких відмазок — реальні кроки. Я всім раджу менше думати про причини відкласти справу і більше сконцентруватися на діях. Тоді точно все вийде». 

Третій день блогер провів на зйомках у студії, та все ж знайшов час для відео й монтажу. Він твердо вирішив успішно пройти челендж, тож не давав собі часу на виправдання, а просто робив що потрібно. 

  

День 4 

Під час челенджу Tekso поділився кількома мріями та планами на майбутнє. Він зізнався, що хотів би співпрацювати з відомим українським тревел-блогером. «Його відео надихають мене на подорожі та нові відкриття. Думаю, у нас би вийшла класна зйомка». 

У майбутньому Tekso хотів би спробувати себе у якомога більшій кількості професій. Перш ніж знайти себе у фотографії, лише за рік він спробував близько десяти професій. Перед фотографією були дизайн, музика і трейдинг. І це ще не кінець. 

«Серед найближчих точно є діджеїнг. Кайфую від процесу створення музики. Мені подобається бачити, як люди кайфують від моїх творінь: відео, музики чи фото. Все це дарує емоції та надихає ще більше працювати над собою». 

  VELO

День 5 

За час челенджу блогер відкрив у собі уміння пристосовуватися до обставин та абстрагуватися від зовнішнього шуму. Він знімав на вулиці, у студії, вдома, у гостях, у транспорті. П’ятий день челенджу, наприклад, провів у кафе. 

«Під час зйомок я використовував паучі VELO, і ніхто навіть про це не знав. Паучі не залишають ні запаху, ні диму, і саме тому не заважають людям навколо та не створюють дискомфорту»**. 

** Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність. 

  

День 6 

Кожен виклик — можливість переступити через лінощі, внутрішні обмеження та навчитися домовлятися з собою. І коли це вдається, з’являються нові цілі. Челендж «7 днів із VELO» не став винятком. «Я пообіцяв собі, що наступного року буду значно частіше подорожувати. Подорожі дарують сили на нові звершення», — поділився Tekso. 

Герой розповів, що саме з подорожами пов’язаний його найбільший вихід із зони комфорту. Якось блогер поїхав у соло-мандрівку на Ібіцу. «Тут я зрозумів, що все залежить від тебе: де ти мешкатимеш, як побудуєш логістику, скільки часу де проведеш і з ким будеш спілкуватися. Під час цієї подорожі в аеропорту загубили мій багаж, тож кілька днів довелося ходити в одному одязі. Та я класно відпочив і повернувся додому з новими силами та планами». 

 

Tekso поділився своїми лайфхаками в подорожах:

1. Мати під рукою офлайн-карту з нанесеними місцями, які хотів би відвідати.

2. Тримати документи в окремому водонепроникному пакунку.

3. Підготувати дрібні купюри про всяк випадок.

4. Берегти місце в багажі та замість пачок тютюновмісних продуктів брати з собою нікотинові паучі VELO. Їх можна вживати в літаку, потязі або автобусі. В одній банці міститься від 18 до 20 паучів. На день Tekso використовує 3-4 паучі, тож банки вистачає на декілька днів.  

 

День 7 

7 відео за 7 днів — досить амбітне завдання, та Tekso впорався з ним. «Це було цікаво. Іноді весело, іноді складно. Проте з якими перешкодами я б не зіткнувся, успішно реалізувати поставлену перед собою ціль — це нереальний кайф. Я всім раджу ставити собі вищу планку. Як то кажуть, проси неможливого — отримаєш максимум». 

Tekso: «Рутину завжди можна розбавити емоціями» 

  

Після монтажу останнього ролика ми розпитали героя про його враження від проєкту. 

— Чи все заплановане вдалося здійснити? 

— Так, мені вдалося. І хоча це був реальний виклик, він навчив мене по-новому дивитися на життя та буденність. Тепер я знаю, що яка б рутина не супроводжувала мене кожного дня, за бажання її можна легко розбавити новими емоціями, челенджами та цілями. Я став більше цінувати свій час та дозвілля, проведене з рідними та друзями, по-новому почав дивитися на рутину, і це круто. 

 

Tekso likes vinyl records

 

— Який головний висновок після проходження челенджу? 

— Можна зробити більше, ніж здається. Тобто якщо ти маєш лише п’ять справ, тобі здаватиметься, що можливо виконати лише їх. Та насправді ти подужав би й сім, а то і дев’ять. Немає нічого неможливого.  

  

— Поділись основними правилами, що допомагали тобі впродовж челенджу. 

— Якщо говорити про мої правила планування, то раджу: 

  1. Менше витрачати на лінь і роздуми, більше — на цілеспрямовані дії. 
  2. Вчитися дисциплінованості. 
  3. Мати список справ на день та вміти правильно визначати їхню пріоритетність. 
  4.     Не забувати влаштовувати брейки та мати час на спонтанні справи. 

  

— Що було твоїм натхненням під час челенджу? 

— У будь-якому челенджі дійти до кінця мені допомагає цілеспрямованість. Я досить азартна людина, і якщо я щось пообіцяв, кинув собі виклик, обов’язково це виконаю. Не люблю програвати, а коли ти воюєш тільки із собою, тут немає куди відступати, ти зобов’язаний перемогти. 

Щодо натхнення: я часто переглядав ролики Кейсі. Він два роки поспіль знімав відео, і його приклад показав, що можна знімати щодня, можна знімати щодня круто, він мене надихнув, напевно, на все життя.  

 

Перевір себе!

Проходь тест та вибирай свій челендж від VELO. 

  

 

новини від velo
17 / 07 / 2024
Як отримати промокод на знижку VELO? Спеціальні пропозиції
Для всіх, хто вперше знайомиться з продукцією або для тих, хто ще жодного разу не робив замовлення через сайт, бренд пропонує цікаву пропозицію
09 / 07 / 2024
Як працювати без світла: поради по організації та коворкінги Києва 2024
В 2024 році Україна знову стикнулась з проблемою блекауту, де графіки відключення світла в Києві, Львові, Харкові та інших містах вкотре стали невіддільною частиною життя
20 / 06 / 2024
Що означають крапки на VELO: розповідаємо про маркування міцності
Раніше паучі мали 5 варіантів міцностей, а тепер їх 4. Щоб тобі було простіше зорієнтуватися у змінах, зазначаємо деталі у цьому матеріалі
29 / 04 / 2024
Що обрати замість VELO polar mint?
Прихильники м’ятних ароматів серед безтютюнової продукції раніше часто обирали паучі VELO polar mint, але зараз вони зняті з продажу.