velo-triangle

Staycation: що це таке та як зробити його крутим?

Плануєш відпустку? Можливо, саме час спробувати страшно популярний сьогодні вид відпочинку — staycation.

Як ти уже, мабуть зрозумів, із назви, англійською stay — «залишатися», а vacation — «відпустка».

Тож це вид відпочинку, коли замість подорожі ти розвертаєшся на 180 градусів і вирішуєш нікуди не їхати. Але не засмучуйся: щоб відпустка у рідному місті (або поруч із ним) змогла назватися staycation, вона все одно повинна бути крутою.  

Як ми вже сказали, до staycation сьогодні звертається немало навіть найзатятіших мандрівників. І зрозуміло чому: хоча про staycation уперше заговорили під час фінансової кризи 2008-го, свого піку він досяг під час пандемії коронавірусу.  

Популярний різновид відпустки допомагає економити, зменшує час на переїзди та перельоти і, головне, дозволяє побачити те, що ми завжди відкладаємо на потім. Адже всі ці замки, садиби, гори та й інші цікаві місця настільки поряд, що доїхати до них нам зазвичай не вдається.  

 Як і будь-які подорожі, staycation має кілька важливих правил. Хоча, насправді, варто сприймати їх як поради, які дозволять зробити відпочинок якісним і особливим, а не звести відпустку до перегляду чергового сезону телешоу на дивані.  

Візьми відпустку 

Аби відпочинок був справді відпочинком, варто відволіктися від робочої рутини. Хоча ми й не збираємось далеко їхати, до подорожі радимо ставитися з усією серйозністю.  Звісно, можна організувати staycation і на вихідних. Та ти все одно пам’ятатимеш, що за два дні маєш повертатися на роботу, а це не допоможе розслабитись. Для того, аби взагалі не думати про офіс і робоче місце, краще взяти відпустку хоча б на декілька днів і приділити весь час і ресурси лише собі. 

Стань туристом у власному місті 

 Забудь про те, що ти тут живеш і все знаєш. Збери наплічник, склади план подорожі і бюджет, аби повністю поринути в атмосферу. Зайди в туристичні центри і пошукай маршрут туди, де ще ніколи не був. Або ж взагалі дай собі повну свободу! Не плануй нічого і досліджуй кожен куточок міста по-новому. Виняток можеш зробити хіба для таксистів, які люблять здирати з туристів втридорога. В усьому іншому — ти тут новенький, тому, будь ласка, спробуй поглянути на звичні речі під новим кутом. 

Подорожуй разом з VELO

Вимкни інтернет (або хоча б робочі сповіщення)  

Часто відпочивальники не сприймають staycation серйозно. Вони ж ніби мають бути у подорожі, а натомість залишаються вдома і переглядають робочі листи. Не треба так, бо замість відпустки отримаєш напіввідпочинок.  

Уяви, що твій інтернет працює так само погано, як і за кордоном — щоб надіслати повідомлення, потрібно шукати Wi-Fi у найближчому закладі. Вимикай усі чати і сповіщення та залиш час для себе. Наше життя з дедлайнами, тасками і домашніми справами і так нагадує суцільні перегони. Час уповільнитися. Вмощуйся зручніше у незнайомому кафе, замовляй каву, бери  паучі VELO і готуйся спостерігати за метушнею знайомого міста, ніби ви зустрілися з ним уперше.  

Забудь про свою квартиру 

Це ж відпустка, пам’ятаєш? Ти маєш змінити обстановку. Ти можеш винайняти квартиру там, де завжди хотів, з видом на ту саму річку або поблизу гарного парку. Забронюй готель. Тим паче, що іноді готелі та хостели пропонують знижки для місцевих. Чи, може, час завітати до сервісу оренди спорядження? Ночівля у наметі під зоряним небом і сніданком біля вогнища точно виведе твій staycation на новий рівень. Тільки поспішай, теплих днів у цьому році залишилось небагато. Головна порада: забудь про свою квартиру. Забудь про те, що ти тут живеш. Уяви, що у тебе немає звичного варіанту, де зупинитись. Це допоможе побачити місто під новим кутом.  

Відпочивай разом з VELO

Шукай цікаве (дякую, кеп)  

Знайома ситуація: друзі приїжджають до тебе на кілька днів і влаштовують екскурсії містом, де ти живеш? От що означає підготовка до подорожі. Декілька годин в мережі — і вони вже мають перелік цікавих локацій, барів та кав’ярень, яких не знайдеш ніде в іншому місці. Зроби так само. Staycation — саме час відвідати місця, які ти завжди відкладав на потім.  

Можеш нарешті побачити той дивний музей медуз, проїхатися кілька годин до тієї крафтової сироварні, про яку розповідали друзі, чекнути новий заклад. Оминай улюблені кафе і ресторани, гуляй новими вуличками і спробуй страви, назви яких чуєш уперше. Пам’ятай: ти турист, і твоє завдання — побачити все найцікавіше, що є у цьому місті.  

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН