velo-triangle

Чому нікотинові паучі VELO не можна називати снюсом

18+ Цей продукт містить нікотин і викликає залежність. Тільки для повнолітніх осіб, які споживають нікотин.

Основна причина, чому VELО часто порівнюють зі снюсом — схожий принцип використання цих продуктів. Як і нікотиновмісні подушечки VELО, снюс розміщують між верхньою губою і яснами. Насправді на цьому опис їхньої схожості закінчується. 

Для того, аби відразу зрозуміти відмінність, варто дізнатися: що таке снюс? Це один із видів бездимного тютюну, що дуже популярний у скандинавських країнах, а найбільше — у Швеції. Його виготовляють із підсушеного та обробленого тютюну, нарізаного тонкими смужками. Цей продукт відомий із XVII століття і, на відміну від VELO, снюс є одним із різновидів тютюнових виробів. І це перша причина, чому нікотинові паучі VELO — це не снюс. Адже у складі нікотиновмісних подушечок тютюну* немає взагалі. 

Склад тютюнових подушечок 

Сьогодні є безліч технологій виготовлення цих тютюнових виробів. Класичний рецепт майже не змінився з часів, коли люди тільки почали споживати снюс. До складу виробу входять тютюн, вода, кухонна сіль та сода. Два останніх інгредієнти — консерванти, що відповідають за термін придатності. 

Та головним продуктом незмінно є висушений та подрібнений тютюн. Він може бути розділений на порції та загорнутий у тонкий папір, а може бути розсипчастим. Тоді людина сама контролює кількість речовини. Залежно від виду, рівень нікотину у цьому продукті може коливатися від 0,5 % до 7,5 %. 

А як щодо паучів? По-перше, нікотин у VELO отримують із рослини Nicotiana Tabacum, та самого тютюну у складі немає. Таким чином повнолітні споживачі уникають великої кількості токсичних та небезпечних речовин. Також усередині: вода, сіль, ароматизатори зі смаками ягід, фруктів та ментолу, підсолоджувач та регулятор кислотності.  

Також цей продукт відрізняється за міцністю. Найбільш насичені паучі — ARCTIC FROST MAX — мають лише 1,65 % нікотину у складі. Насиченість підкажуть крапки на банці. Для початківців рекомендуємо обирати подушечки із 1-2 крапками (у них слабкий рівень насиченості) і поступово переходити до продуктів VELO з більшою міцністю. 

Як використовувати снюс і паучі VELO 

На перший погляд здається, що спосіб використання паучів VELO та снюсу схожий. Та все ж певні відмінності тут також є. Якщо ти знайомий з продукцією VELO, спосіб, як користуватись снюсом, не буде для тебе новим. Пакетик або просто порцію підготовленого тютюну потрібно розмістити між верхньою губою та яснами, а далі просто зачекати, коли нікотин почне всотуватись через ясна. Жувати або смоктати продукт не потрібно.  

Як бачиш, відмінностей у способі застосування нікотинових паучів та снюса немає. Але на цьому подібність закінчується. Тепер розкажемо докладніше про відмінності.  

VELO потрібно до 30 хвилин, аби вивільнити потрібний рівень нікотину. Через кілька хвилин після розміщення пауча під губою, ти відчуєш поколювання — це знак, що нікотин почав вивільнятися і через слизову оболонку потрапляє до організму. Відчуття поколювання з часом стане меншим. Тримати снюс можна не довше години, після цього ефект від нього почне спадати, і ти будеш отримувати лише шкідливі речовини, що вивільнятимуться із листя тютюну. 

Порівняння двох продуктів 

Звісно, основна відмінність снюсів від паучів — наявність тютюну. Адже у VELO його немає, незалежно від того, який смак чи міцність ти обереш.  Саме через цю рослину у складі нікотинові снюси погано впливають на здоров’я людини. Якщо ясна цього можуть і не відчути, то ось посмішку буде складно зберегти білосніжною.  

Крім того, негативний вплив токсичних речовин відчує і твоє оточення. Як і інші види тютюнових виробів, продукт залишає по собі специфічний запах. Натомість якщо купити і використовувати будь-який із різновидів паучів VELO, такої проблеми не виникає, їх можна використовувати будь-де, без жодного дискомфорту для оточення.   

У бездимних способах споживання нікотину більшість людей шукає альтернативу звичайним сигаретам. Утім, варто памʼятати, що обидва продукти, про які ми розповідаємо у цій статті, не допомагають кинути курити, адже містять нікотин, що викликає залежність. Проте VELO має певні переваги для тих, хто втомився від сигаретного диму, адже його використання не супроводжується горінням*, тому не заважає оточенню. 

Висновки 

Коли люди шукають, чим замінити сигарети, досить часто вони відкривають для себе снюс як бездимну альтернативу. Та варто пам'ятати, що цей продукт містить тютюн, а отже має всі ризики, пов'язані з використанням цієї рослини.  

Нікотинові паучі VELO — це не снюс. Це безтютюнова альтернатива для всіх повнолітніх споживачів, без шкоди для посмішки та дискомфорту для людей навколо. Проте цей продукт також не є цілком безпечним та викликає звикання.  

* Мається на увазі без смол, похідних від тютюну. Цей продукт не виключає всіх ризиків, містить нікотин, що викликає залежність

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН