velo-triangle

Межа космосу: як скоро ми зможемо полетіти у стратосферу

Схоже, скоро у космос зможуть літати не лише мільярдери на кшталт Джеффрі Безоса та Річарда Бренсона. Компанія Space Perspective має на меті зробити орбітальні польоти можливими для всіх — точніше, для тих, хто не проти викласти за це кругленьку суму. Перший політ запланований на 2024 рік, але якщо ти плануєш взяти під це діло кредит у банку, можеш не квапитися: перші квитки вже розкуплені, і найближчий доступний рік — 2025-й. Розповідаємо про політ детальніше.   

  

Як усе відбувається?   

В ініціативі Space Perspective цікавий не лише сам факт подорожі, але і її спосіб. Замість того, щоб летіти на ракеті, розробка якої надто дорога і може відлякати багатьох клієнтів, стартап планує дещо цікавіше. Компанія підіймає у повітря гігантську надсучасну повітряну кулю розміром з футбольне поле. До кулі прикріплена капсула на кількох людей, яка долає висоту у 32 кілометри. Там ти можеш провести дві години, повиснувши над земною поверхнею, зробити фотографії викривленого горизонту планети та зазирнути в глибини космосу через панорамне 360-градусне вікно. І навіть там повнолітні споживачі нікотину можуть не відмовлятись від VELO, адже нікотинові паучі не виділяють неприємного запаху або диму* і ними можна користуватись будь-де.   

Але політ на кулі має і свої компроміси. Хоча він значно дешевший і видається безпечнішим, туристи не зможуть піднятися достатньо високо, аби відчути невагомість. Замість того, щоб досягти лінії Кармана, міжнародно визнаної, але все ж невидимої межі, що окреслює «космос» на висоті 100 км над рівнем моря, стратосферна куля перенесе клієнтів приблизно на 32 км над Землею. З іншого боку, це все ще значно вище, ніж на комерційному літаку, який досягає лише приблизно 11 км над рівнем моря.  

 

Сosmonaut with VELO

Хто все влаштовує та чи можна їм довіряти?   

Space Perspective — не перша компанія, яка заявила про свої плани організації космічних подорожей. Але на відміну від багатьох інших, їхні плани видаються реальнішими, а 18 червня минулого року вони навіть влаштували тестовий політ.  Space Perspective заснована подружжям Джейн Пойнтер і Табером Маккалумом, вони ж обоє займають позиції рівноправних CEO.   

Їхні плани також привернули інвесторів: у жовтні 2021 року компанія заявила, що зібрала 40 мільйонів доларів у першому раунді інвестицій, щоб здійснити перші заплановані комерційні рейси наприкінці 2024 року. Space Perspective уже оформила 475 бронювань, кожне з яких було забезпечено депозитом від 10 000 до 25 000 доларів США залежно від того, як скоро пасажир збирається полетіти.   

Усе це вкупі дає надію, що незабаром ми побачимо не лише перші справжні подорожі, але й нові космічні перегони, які зроблять такий туризм доступнішим. Незабаром після Space Perspective компанія World View також оголосила про власні польоти на стратосферній кулі до 2024 року. Якщо вірити World View, вони коштуватимуть уже 50 000 доларів.   

  

* Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність.  

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН