velo-triangle

Чи можна палити в поїзді в Україні? Розмір штрафу та чим замінити паління

18+ Цей продукт містить нікотин і викликає залежність. Тільки для повнолітніх осіб, які споживають нікотин. 

Ні для кого не секрет, що найлегше подорожувати потягом. Чи то наодинці, чи великою компанією — це однаково швидко, зручно та бюджетно. До того ж саме у наш час мандрівки Україною набули особливого значення. Звідки б ти не був, до сніжних Карпат або спекотної Одещини нескладно дістатися залізницею. 

Перед тим, як прокладати маршрут, кожен повнолітній споживач нікотину поцікавиться, чи дозволено палити в поїзді. Відповідь очевидна: як і в будь-якому іншому транспорті, тут також заборонено курити.

А після набуття чинності Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» паління в громадських місцях стало регулюватися ще жорсткіше. Ці обмеження також стосуються: 

  • електронних сигарет; 
  • пристроїв для нагрівання тютюну; 
  • «подів» тощо.  

Тож навіть у випадку з девайсами так само доведеться сплатити штраф за паління у поїзді 

А чи можна споживати нікотинові паучі VELO в потязі?  Далі про це у матеріалі.  

 

Чи можна палити в поїзді в Україні

Що заборонено? 

Майже щороку уряд посилює Закон України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» все новими і новими положеннями. За останніми змінами від 11 липня 2023 року ввелися додаткові обмеження щодо виробництва, продажу та реклами продуктів для курців. А у ті ж числа минулого року було регламентовано заборону на куріння у громадських місцях. Серед таких виділяють: 

  • заклади харчування та їх тераси (окрім літніх майданчиків); 
  • зупинки громадського транспорту та підземні переходи; 
  • ліфти і таксофони; 
  • території навчальних закладів та дитячих майданчиків; 
  • об'єкти культурного призначення; 
  • приміщення підприємств, установ та організацій усіх форм власності та інше. 

До цього переліку також належить вокзальна інфраструктура (станції, зупинки) і, власне, сам транспорт загального користування. Іншими словами, заборонено палити у літаку, автобусі, метро та, зокрема, потязі. При цьому міська чи селищна рада мають право визначити додаткові місця, на які також діятимуть обмеження.  

А якщо покурив там, де заборонено? Тоді передбачено штраф за паління, який залежить від ставки неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі перше покарання може становити від 51 до 170 грн. У разі повторного порушення протягом року — від 170 до 340 грн.  

А як щодо VELO?  

Отже, ми розібралися із забороною паління в публічних місцях, включно з поїздом. Але чи можна споживати нікотинові паучі? Коротка відповідь — так. І тому є просте пояснення.  

Оскільки у складі VELO відсутній тютюн, а процес споживання не передбачає спалювання чи нагрівання — продукція не підпадає під відповідні заборони. Білі «подушечки» складаються з нікотину, води, солі, ароматизаторів та підсолоджувачів. Інакше кажучи, зі всього того, що не заборонено до вживання у громадських місцях. Тож VELO виступає як чудова альтернатива паління у поїзді. Ти можеш споживати улюблені подушечки навіть поруч з друзями, що не палять. Адже паучі не виділяють неприємного запаху, диму чи попелу*. Навіть якщо ти не готовий повністю відмовитись від продуктів з тютюном — VELO це вдала заміна сигаретам на час подорожі.  

А отже, де б ти не був, можеш сміливо відчувати насичення нікотином без зайвих турбот. 

Де купити паучі  

Проблем з VELO не виникає навіть під час їх купівлі. Ти можеш підготуватися до потягу і придбати улюблені подушечки через офіційний сайт go-velo. До того ж на будь-які замовлення буде діяти безкоштовна доставка через «Нова пошта». 

На ресурсі o’go представлено актуальний каталог в Україні, а також описи смаків та інструкції з використання. Аби здійснити там покупку, реєструй акаунт за посиланням і насолоджуйся легкістю шопінгу. До того ж купуючи VELO на myogo, ти отримуєш 7 XP за кожні витрачені 100 грн на свій рахунок у програмі лояльності o’go Club. 

Швидко купити паучі VELO можна в магазинах на вокзалі, кіосках на станції чи АЗК. А якщо ти подорожуєш за кордон, радимо почитати детальніше, де придбати VELO в інших країнах у статті 

* Мається на увазі без смол, похідних від тютюну. Цей продукт не виключає усіх ризиків, містить нікотин, що викликає залежність.  

наступний пост попередній пост

Привіт! Раді тебе бачити!

Маленьке питання перш ніж перейти до змісту нашого сайту:
Ти старше 18 років і споживаєш тютюн або нікотин?

Доступ на сайт дозволений тільки особам старше 18 років, які є споживачами тютюнових або нікотиновмісних виробів.

18+ Цей веб-сайт містить інформацію про нікотиновмісні продукти

VELO MINI
Найзручніший формат
для знайомства з VELO
Компактні паучі та банка
Фруктові смаки – Berry Frost
та Tropic Breeze
20 паучів у банці
Міцність:
MEDIUM
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO SLIM
Паучі для більш досвідчених
користувачів VELO
Різноманітні смаки –
Ice Cool, Berry Frost, Tropic Breeze та Freeze
20 нікотинових паучів у банці
Міцність:
STRONG
X-STRONG
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR
VELO REGULAR
Для найдосвідченіших
споживачів VELO
Насичений Urban Vibe зі смаком журавлини та X-Freeze зі смаком вибухового ментолу
18 нікотинових паучів у банці
Міцність:
ULTRA
ФОРМАТ ПАУЧІВ:
MINI
SLIM
REGULAR

18+ ЦЕЙ ПРОДУКТ МІСТИТЬ НІКОТИН ТА ВИКЛИКАЄ ЗАЛЕЖНІСТЬ
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПОВНОЛІТНІХ ОСІБ, ЯКІ СПОЖИВАЮТЬ НІКОТИН